ЗМІ дізналися, які розвідувальні системи використовують ЗСУ

Українські захисники отримали сучасні автономні розвідувальні центри Skykit.

Вони дозволяють стежити за розвитком війни у реальному часі, повідомляє французьке видання L'Express.

Українські бійці можуть використовувати десятки, можливо, сотні валіз Skykit, розроблених американською компанією Palantir. Ця компанія постачає шпигунські та військові системи управління США та іншим західним країнам.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Директор Palantir Алекс Карп повідомив, що його компанія відповідає за частину цілевказання в Україні.

У червні 2022 року президент Володимир Зеленський зустрічався з Карпом у Києві. Говорили про подальшу співпраці у сфері захисту та безпеки, а також цифровізації.

Skykit дає військовим можливість ефективно обробляти розвіддані, приймати рішення та виконувати операції з віддалених місць. У системи є власний безпечний супутниковий зв'язок. Українські військові можуть під'єднатися до одного з 40 комерційних супутників, аналізувати дані, що зібрані різними модулями штучного інтелекту, і "побачити" ворога.

Сполучені Штати можуть передати Україні не лише ту зброю, яка необхідна на полі бою для перемоги, а й таку, що знадобиться для стримування Росії після завершення війни.

Поки невідомо, чи надасть Вашингтон Києву найближчим часом бойові літаки або ж ракети ATACMS, але такі типи озброєння можуть бути надані для використання з метою стримування, заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.