Головна

ЗСУ провели чотири штурми, щоб вибити противника із займаних позицій – Генштаб

ЗСУ штурмували позиції противника

На більшості напрямків по усій лінії фронту продовжуються боєзіткнення. Російські окупанти намагаються покращити своє тактичне положення, але сили оборони України ефективно реагують на їх дії і приймають необхідні заходи для стабілізації ситуації. У цьому допомагають розвідка, артилерія, авіація та безпілотні системи. Про це повідомили в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил станом на 19:30 годину 18 травня.

Протягом цієї доби українська авіація нанесла удари по 18 районах, де зосереджений ворожий персонал, а також по двом зенітно-ракетним комплексам. Наші ракетники та артилеристи також завдали ударів по трьом районам і одній радіолокаційній станції противника.

Загалом, за цю добу було 77 бойових зіткнень, з яких сім тривають. Наші військові чотири рази здійснювали штурмові дії, щоб вибити противника з його позицій. Інформація щодо втрат противника уточнюється.

Харківський напрямок

На цьому напрямку відбулося 10 боєзіткнень. Російські терористи знову влаштували повітряний удар по місту Харків, випустивши дві керовані авіабомби. Також проводили штурмові дії на напрямках Глибоке-Лук'янці, Лук'янці-Веселе, Бугруватка-Стариця.

Ворог втратив 73 військовослужбовців та 16 одиниць техніки, з яких 2 танки. Залишна інформація про втрати противника уточнюється. Зараз сили оборони проводять заходи для стабілізації ситуації та перегрупування на окремих ділянках.

Куп'янський напрямок

Кількість боїв на цьому напрямку зросла до дев'яти, а на Лиманському - до семи. Сили оборони вживають всіх необхідних заходів для стримування ворога і збереження контролю над ситуацією.

Краматорський напрямок

Окупанти проводять штурмові дії у напрямках населених пунктів Іванівське та Калинівка. Загальна кількість атак росіян на цьому напрямку зросла до 14.

Покровський напрямок

За останній час на цьому напрямку відбулося 23 бойових зіткнення, з яких чотири тривають. Ворог спрямовує свої атаки на різні населені пункти, включаючи Нетайлове. Росіяни вчиняють авіаудари по районах Олександрополь, Восход та Євгенівка. Кількість постраждалих та втрат противника з'ясовується.

Курахівський напрямок

Противник десять разів спробував пройти через нашу оборону на цьому напрямку. Бій поблизу Красногорівки триває.

Придніпровський напрямок

Українські захисники успішно зупинили чотири російські штурми на плацдармах на лівобережжі Дніпра в Херсонській області.

Важливо зазначити, що ситуація на Бахмутському напрямку є складною, але всі спроби росіян захопити місто Часів Яр були безуспішними. Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький вбачає втрату висотного опорного пункту у місті Часів Яр серйозну загрозу, оскільки це відкриває шлях до останніх великих міст Донецької області.

Читайте також:

  • Жодної цілої будівлі: моторошні кадри із Часового Яру (відео)
  • Оборона Часового Яру: Окупанти хочуть взяти місто у лещата
  • Полковник СБУ оцінив ризики захоплення Часового Яру

Читайте також: