ЗСУ спростували інформацію про те, що окупанти нібито зайшли до Часового Яру

Речник Східного командування ЗСУ Андрій Задубінний підтвердив, що інформація про вхід росіян до Часового Яру є недостовірною, проте у районі тривають бої. Він закликав не вірити російським повідомленням.

«Ситуація там дуже складна, бої тривають, але їх (російських військ) там немає… Не вірте російським повідомленням», – зазначив Задубінний.

Зазначається, що про вхід росіян до Часового Яру раніше заявляли пропагандисти з російських ЗМІ, посилаючись на заступника місцевого гауляйтера.

Американський Інститут вивчення війни також повідомив, що росіяни зайшли на передмістя Часового Яру. Аналітики цього інституту посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 4 квітня, на яких можна побачити російську механізовану колону.

За даними аналітиків, росіяни досягли східної околиці мікрорайону Канал, але їх подальше просування було зупинено українськими військами.

Проєкт DeepState повідомив, що російські окупанти зайшли до будинків у Часовому Яру, але їм не вдалося закріпитися там. Силам Оборони важко стримувати противника, так як росіяни продовжують штурми, маючи перевагу в живій силі.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш повідомив, що окупаційні війська хочуть захопити місто Часовий Яр. У боях задіяні населені пункти Іванівське та Богданівка. Біля Часового Яру були зведені фортифікації та облаштовані мінні поля.

Наслідки окупації Часового Яру

У разі захоплення Часового Яру, російські війська матимуть можливість взяти під вогневий контроль міста Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ, і сформувати плацдарм для подальших дій. Також російські керовані авіабомби мають значний вплив на ситуацію.