Росіяни розікрали виплати й облкладають луганчан новою даниною

Росіяни розікрали виплати й облкладають луганчан новою даниною

Автопідприємства на тимчасово окупованій росіянами Луганщині не витримують тиску і закриваються, а соціальні виплати від Російської Федерації на початку року обмежили та затримують.

Водночас великих платників податків позбавляють можливості наповнення міських бюджетів, повідомив 18 січня очільник військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Стали відомими додаткові подробиці майбутньої адміністративно-територіальної реформи у так званій ЛНР. Зі зменшенням кількості міст деякі міськради будуть об'єднані, персонал скорочено, а низка служб базуватиметься виключно в Луганську. Наповнення місцевих бюджетів буде значно зменшено через перереєстрацію великих, як для "республіки", платників податків, які спрямовуватимуть кошти виключно у казну так званої ЛНР", ідеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Деякі підприємства вже зараз не витримують податкового тиску і вже подають документи, аби припинити діяльність. Закриваються маленькі автопідприємства. А про долю електротранспорту в окупованих містах Луганщини відомо вже всім росіянам не цікаві трамвайні та тролейбусні маршрути.

"До речі, міське комунальне підприємство "Луганськелектротранс" днями поінформувало про свою ліквідацію. У багатьох населених пунктах виплати від РФ обмежили та затримують, а насправді розікрали. Пенсіонери змушені стояти в чергах. Місцеве населення ворогу потрібно, до прикладу, для використання людей у якості живого щита. Техніку росіяни все частіше розміщують поруч з відділеннями лікарень та біля шкіл. Особовий склад живе всередині цих будівель. Якщо повертається", додав Гайдай.

Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а також чотири удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, у районі Соледара Донецької області зенітники знищили ворожий літак Су-25 окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління, а також п'ять районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та радіолокаційну станцію.

Читайте також: