У Польщі розглядають можливість збивати російські ракети - МЗС

У Польщі розглядають можливість збивати російські ракети - МЗС

У Польщі розглядаються питання щодо можливого задіяння систем ППО для збиття російських ракет поблизу кордонів країни, однак жодних рішень щодо цього не прийнято. Про це заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський, коментуючи відомості про можливість використання польської ППО для збиття російських ракет на території України.

Вронський зазначив, що це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору, але жодних рішень ще не прийнято. Він також зазначив, що українська сторона зверталася до Польщі з ініціативою щодо використання їх систем ППО.

Це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору, але жодних рішень в цій справі немає

Розмови щодо цього питання почалися після того, як російська ракета порушила повітряний простір Польщі, перебуваючи в ньому 39 секунд. За словами Вронського, розглядається можливість збиття таких ракет польськими системами ППО над територією України і їх юридичні наслідки.

Речник МЗС Польщі наголосив, що спеціалісти з міжнародного права мають дати свою оцінку щодо правових наслідків такого кроку, оскільки ракети мають бойову частину, яка може завдати значної шкоди на землі при падінні. Також потрібні оцінки технічних спеціалістів, щоб визначити, за яких умов можна збивати ці ракети.

Це питання розглядається з юридичної і технічної точок зору...

Вронський підкреслив, що розглядається можливість задіяння польської ППО, а не її фізичне перенесення в Україну. "Про це взагалі немає жодної дискусії в Польщі. Немає такої можливості, аби польська система ППО була поза кордонами країни", - зазначив він.

Читайте також: