Арахамія сказав, чому парламент не поспішає забороняти російську церкву

Перед тим, як розглядати питання щодо заборони російської церкви в Україні, парламент повинен прийняти більш важливі законопроекти. Про це заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він наголосив, що релігійні питання є "політичними позиціями різних партій".

Арахамія зазначив, що має завдання, від яких залежить зовнішнє фінансування від донорів, початок перемовин щодо вступу в ЄС і бюджетний процес. Допоки ці завдання не будуть проголосовані, він вважає всі інші питання політичними позиціями.

Серед важливих законопроектів, які потрібно розглянути, є держбюджет на наступний рік, вилучення "військового" ПДФО у громадян та закон про фінансовий моніторинг політично значущих осіб. Останній документ є умовою для отримання чергового траншу від МВФ.

За словами Арахамії, в парламенті також є інші важливі законопроекти, такі як легалізація медичного канабісу та закон про зброю.

Народний депутат Микола Княжицький заявив, що понад 80% українців підтримують заборону московської церкви в Україні. Він вважає, що політики повинні розуміти загрозу, яку несе церква для національної безпеки.