Білий дім оголосив про розширення співпраці в оборонній сфері між США та Україною

Уряд Сполучених Штатів Америки та Україна оголосили про посилення співпраці між оборонно-промисловими базами обох країн та впровадження спільного виробництва. Заява про це була зроблена Білим домом.

Згідно з укладеною заявою, Сполучені Штати та Україна планують спільно виробляти та обмінюватися технічними даними, які будуть задовольняти нагальні оперативні потреби Збройних сил України.

Це спільне виробництво охопить системи протиповітряної оборони, технічного обслуговування та виробництва критичних боєприпасів.

Білий дім вважає, що цей крок зміцнить партнерство між Сполученими Штатами та Україною, що сприятиме швидкому здійсненню інвестиційних угод завдяки новим системам.

В заяві також зазначено, що уряди США та України планують разом розвивати міцну українську оборонно-промислову базу, яка буде забезпечувати саму себе та сприятиме довгостроковій безпеці та економічному успіху країни.

Нагадаємо, що напередодні Сполучені Штати вже оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму $175 млн. Президент США Джо Байден також закликав Конгрес схвалити запит на фінансування допомоги Україні у розмірі понад $60 млрд.