"Більше безпілотників, менше кораблів": Федоров анонсував нові удари по флоту РФ

Україна до кінця року збільшить виробництво дронів у близько 140 разів.

Кількість ударів по російських кораблях збільшиться. Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Reuters.

"Буде більше безпілотників, більше атак і менше російських кораблів. Це точно", заявив Федоров.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як він зазначив, порівняно з минулим роком, вже до кінця 2023 року виробництво безпілотників в Україні зросте приблизно в 120-140 разів.

За словами Федорова, сьогодні тестуються системи штучного інтелекту, які допоможуть знаходити цілі за кілька кілометрів й наводити на них БпЛА навіть у разі застосування радіоелектронної боротьби.

"Наразі це все на стадії тестування, але деякі безпілотники, які ми купуємо, використовують штучний інтелект для розпізнавання цілей. У лісі він може виявити ціль і розпізнати, чи це людина, чи танк, чи певний транспортний засіб. Ці технології активно використовуються", зазначив Федоров.

Останнім часом кількість атак на флот росіян значно побільшала.

Зокрема, 14 вересня Збройні сили України атакували надводними дронами російські кораблі в акваторії Чорного моря. Йдеться про судна окупантів проєту 22160 "Василь Биков", повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас бійці Сил спецоперацій ЗСУ допомогли здійснити атаку на окупований Севастополь. Захисники розкрили подробиці ураження російського підводного човна "Ростов-на-Дону" та десантного корабля "Мінськ" у ніч проти 13 вересня.

Також наші військові підбили російський ракетний корабель "Самум". По ньому запустили морський дрон СБУ "Морський малюк".