Британія готує план щодо оборонного потенціалу країни

Украєна вкладе мінімум 441 млн доларів до 2030 року у ядерне стримування та енергетичну інфраструктуру нації. Головна мета цього фінансування - збереження галузі та захист країни.

Близько 252 млн доларів буде спрямовано на відродження Барроу-ін-Фернесса, міста, де знаходиться британська програма атомних підводних човнів.

Додатково, 445 млн доларів буде витрачено на навчання та підвищення кваліфікації працівників в оборонному та цивільному ядерному секторах.

Міністр оборони Грант Шаппс також представить у парламенті документ "Оборонні ядерні підприємства", який визначить подальші кроки щодо модернізації атомних підводних човнів Великої Британії.

Це рішення було прийнято через геополітичну напруженість та зростаючу загрозу, обумовлену конфліктом в Україні та Газі.

Даунінг-стріт повідомив, що окрім державних інвестицій, також будуть залучені приватні інвестиції в сумі понад 500 млн доларів для створення 8 тисяч кар'єрних можливостей та 40 тисяч робочих місць у галузі.

"У складному і небезпечному світі, ядерне стримування на морі для Великої Британії має особливе значення. Ядерна енергетика забезпечує дешеву та чисту енергію для населення", - сказав прем'єр-міністр.

Лейбористи підтримали ці плани.

Джерело: Еспресо