Буданов прокоментував слова Макрона про наступ окупантів на Київ

Макрон готовий ввести війська у випадку нападу на Київ

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість введення французьких військ, якщо Київ буде нападений. Про це він повідомив у своєму зверненні.

«Це припущення (слова Макрона, – ред.). Припущень може бути дуже багато. У припущеннях ми теж можемо зараз зайти в Москву, але цього за фактом немає», – прокоментував цю заяву Кирило Буданов, очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За його словами, це лише припущення, але можливості завойовувати інші столиці також є. Однак наразі немає жодних загроз на території Білорусі.

«Ми не бачимо тенденцій для того, щоб вони з'явились найближчим часом», – зазначив Буданов.

У зв'язку з цим на Київщині проводиться будівництво фортифікаційних споруд. Наразі вже встановлено майже 10 тисяч бетонних пірамід та облаштовано протитанковий рів.

Аналітики також переконані, що Росія не має достатнього потенціалу для широкомасштабного наступу на позиції Збройних сил України. Вони вважають, що побоювання щодо масштабного весняного наступу можуть бути перебільшеними.

Президент Володимир Зеленський вважає, що ситуація на фронті стабілізувалася, але існує ймовірність нового наступу з боку Росії.