Через негоду без світла залишилися 400 населених пунктів у десяти областях – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу після 641-го дня війни. Він розповів про негоду, яка наразі панує в кількох регіонах країни, ситуацію на фронті, а також висловив вдячність воїнам, що борються з агресором на найгарячіших напрямках.

Зараз у нашій державі на значній території панують надзвичайно складні погодні умови, особливо в південних регіонах України. Для забезпечення безпеки населення та надання допомоги тим, хто найбільше постраждав від негоди, працюють цілодобово ДСНС України, Національна поліція, комунальні служби та місцева влада.

Президент закликав громадян України, які мешкають в районах, де панує негода, бути максимально обережними і в разі потреби звертатися до відповідних державних і комунальних структур. Одразу після припинення негоди енергетики відновлять електропостачання всім населеним пунктам, які наразі тимчасово знеструмлені через погодні умови. Наразі це стосується близько 400 населених пунктів у десяти областях України.

Президент зазначив, що інтенсивні бої продовжуються на донецьких та Харківській напрямках, а також на півдні держави, зокрема в Запорізькій області та Херсонщині. Він висловив вдячність всім, хто відстоює оборону України та здійснює українські наступальні операції навіть в найскладніших умовах.

Президент особливо відзначив кількох солдатів, що виказалися в зоні бойових дій протягом тижня. Він подякував усім українським силам оборони та безпеки, волонтерам, медичному персоналу, тренерам, які допомагають заради України та українських громадян. Президент застеріг, що усі мають бути у єдності, оскільки саме в цьому полягає сила нашої країни.

Нагадаємо, що в Одеській області наслідки хуртовини призвели до пошкодження електромереж та ліній електропередач.