Держдеп США направить до України радника для боротьби з корупцією

Департамент США вирішив вислати свого радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це повідомили з Білого дому після українсько-американської конференції з оборонних індустрій.

За інформацією з Білого дому, радник буде відправлений для підтримки та прискорення переходу України до військ, які можуть спільно функціонувати, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критичні галузі.

США також створили міжвідомчу команду Ukraine Deal Team, в яку включили представників Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі. Ця команда буде підтримувати українських та інших партнерів, які шукають рекомендації щодо потенційних угод та експортних вимог з оборонної промисловості України.

Крім того, Міністерство оборони США, Міністерство оборони України та Міністерство стратегічних галузей промисловості підписали заяву про наміри стосовно спільного виробництва та обміну технічними даними, що будуть використовуватися для задоволення нагальних потреб Збройних Сил України, зокрема, у сферах систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

Володимир Зеленський, виступаючи на конференції, запросив американські оборонні компанії до співпраці з Україною.

6 грудня США повідомили про надання Україні ще одного пакета військової допомоги на суму $175 млн.

Сенат США заблокував голосування законопроєкту щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні.