"До кінця сумнівався": Медведчук вперше розповів, як проходив його обмін на "азовців"

Проросійський політик і кум президента країни-агресорки Володимира Путіна Віктор Медведчук заявив що дуже сумнівався в кінцевому успіху процесу його обміну на полонених військових українського полку "Азов" та побоювався зриву.

За словами нардепа-зрадника, перед обміном його супроводжували співробітники українських спецслужб, які постійно вели переговори. Про це Медведчук заявив у інтерв'ю російським ЗМІ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Оскільки, з одного боку, я хотів вірити і вірив, що цей обмін відбудеться. А з іншого боку, я до кінця сумнівався, що це може статися. І, власне кажучи, коли я дізнався напередодні 21 вересня про те, що цей обмін відбудеться, і 21-го мене перемістили спочатку літаком до Польщі, де я знаходився в літаку фактично 12 або 14 годин. І я бачив, що йшли переговори", сказав Медведчук.

У квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в межах обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.