Європа допомагатиме Україні стільки, скільки потрібно, - фон дер Ляєн

Президент Єврокомісії обіцяла підтримку Києву в річницю вторгнення РФ

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час меморіальної церемонії з нагоди другої річниці широкомасштабного вторгнення РФ в Україну у Гостомелі пообіцяла подальшу підтримку Києву.

  • "Битва за Гостомельський аеропорт більше не згадуватиметься як найтемніша година в нашій історії, але як початок нової ери для України та всієї Європи", - зазначила вона.

"За її словами, цей аеропорт – не лише символ опору українців, але також – їхньої індустрії та винахідливості. Вона вказала, що хоча два роки тому РФ зруйнувала літак "Мрія", їй не вдалося знищити мрію про вільну та успішну Україну всередині Європи.

  • "Ми тут, щоб сказати, що Європа допомагатиме вам стільки, скільки буде потрібно. Буде фінансова підтримка, більше боєприпасів, більше тренувань для військ, більше коштів ППО та більше інвестицій в оборонну промисловість Європи та України. Немає кращого місця, ніж цей аеропорт, щоб ще раз підтвердити нашу прихильність до України", – зазначила фон дер Ляєн.

  • Нагадаємо, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну прибула з візитом до Києва.
  • Разом із головою Євроради Шарлем Мішелем та головою Європарламенту Робертою Метсолою, фон дер Ляйєн висловила підтримку Україні у річницю вторгнення РФ.

Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабної війни та заявив, що завершиться на наших умовах.