Європейська країна встановила історичний рекорд за кількістю біженців

Згідно з звітом Національної статистичної служби Великої Британії, кількість мігрантів, які прибули до країни в 2022 році, досягла рекордних 745 тис. осіб, що на 164 тис. осіб більше, ніж у 2021 році. Це настільки велика кількість прибулих, незважаючи на політику уряду щодо обмеження імміграції.

На жаль, росту міграції до Британії впливають несподівані тенденції в поведінці мігрантів. Згідно з оновленими даними, нарахування про чисту міграцію до країни у 2022 році було збільшено на 139 тис. осіб, порівняно з попередніми оцінками. Загалом, у 2022 році чиста міграція до Британії становила 745 тис. осіб.

У порівнянні з 2021 роком, коли кількість прибулих становила 488 тис. осіб, це значний ріст. За даними, оновленими до червня 2023 року, кількість прибулих до Британії склала 1,2 млн осіб, виїхало 508 тис. осіб, що дає загальну статистику чистої міграції на рівні 672 тис. осіб.

Найбільше мігрантів в 2022 році прибуло з України (114 тис. осіб) та Гонконгу (52 тис. осіб). Зокрема, у британській міграційній службі зафіксовано зростання кількості родичів, які мають право прибути до країни разом з особами, що отримали британську візу.

Хоча звіт Національної статистичної служби має неогризлі дані, він наголошує, що вони можуть бути переглянуті у майбутньому як у бік збільшення, так і зменшення. Разом з тим, дослідження Британського Червоного Хреста показують, що українські біженці в Британії знаходяться під великим ризиком втратити житло, а тисячі сімей можуть залишитися без даху над головою навіть взимку.

Прогнози Британського Червоного Хреста показують, що до кінця фінансового року 2023/2024 близько 6220 сімей українських біженців звернуться за допомогою у зв'язку з бездомністю - це на 13% більше, ніж у попередньому фінансовому році. З цих сімей, майже 5000 можуть опинитися у "базовому бездомному стані", коли вони не матимуть власного житла і змушені будуть шукати місце для ночівлі на вулиці, у знайомих або гуртожитках.