Генштаб ЗСУ: ворог здійснив 15 ракетних та 63 авіаційних удари за минулу добу

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень на фронті.

Російські окупанти здійснили 15 ракетних та 63 авіаційних удари, а також здійснили 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Куп'янському напрямку ворог двічі атакував позиції українських захисників поблизу Стельмахівки Луганської області за підтримки авіації.

На Лиманському напрямку противник 10 разів намагався прорвати оборону в районі населеного пункту Терни Донецької області.

Запеклі бої тривають на Бахмутському напрямку, де українські воїни відбили 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Спірне, Кліщіївка, Іванівське та Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку силами оборони відбито 32 ворожі атаки поблизу Семенівки, Новокалинового, Очеретиного, Бердичів, Уманського, Яснобродівки, Невельського та Олександрополя Донецької області.

Українські захисники продовжують стримувати ворога на Новопавлівському напрямку в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного Донецької області, де противник 25 разів намагався прорвати оборону за підтримки авіації.

На Оріхівському та Херсонському напрямках ворог здійснив кілька безуспішних атак позицій українських військ.

Авіація Сил оборони України завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника, а ракетні війська вразили пункт управління, склад боєприпасів, засіб ППО та інші важливі об'єкти ворога.

Нагадаємо, ще 16 російських танків знищено: у Генштабі оновили дані про втрати окупантів.