Герхард Шредер втратив посаду через зв’язки з росією

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер змушений був відмовитися від посади в парламенті Німеччини (Бундестазі). Політика нещодавно піддали критиці через те, що він не розірвав занадто тісні зв’язки з путінським режимом після нападу на Україну.

Урядова коаліція Німеччини, очолювана Соціал-демократичною партією (СДПН), членом якої досі є Шредер, і партією, яку він колись очолював, ухвалила рішення щодо позбавлення його спеціальних прав як колишнього канцлера через його постійні ділові зв’язки з рф. Проте екс-канцлер продовжуватиме отримувати пенсію та матиме особисту охорону.

78-річний Шредер очолював Німеччину на посаді канцлера з 1998 по 2005 рік і відомий своїми довготривалими особистими стосунками з президентом рф Путіним.

19 травня Шредер також зіштовхнувся з закликами Європейського парламенту накласти санкції через його постійні ділові та політичні зв’язки з рф. У резолюції Європарламенту йдеться, що санкції ЄС після вторгнення в Україну мають бути поширені на всіх європейських членів правління великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські гроші.