ISW повідомив, на якому напрямку тривали позиційні бої, але лінія фронту не змінилася

Позиційні бої тривають на рубежі Сватове-Кремінна

19 квітня на позиціях від Сватового до Кремінної відбулися бої, проте лінія фронту не змінилася. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

Бої відбувалися на південь від Сватового біля Твердохлібового, навколо Кремінної, на захід від Кремінної біля Тернів, Торського, Ямполівки, а також на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Російські війська просунулися на північний схід від Бахмута

За даними військового оглядача Костянтина Машовця, 19 квітня російські війська просунулися на північний схід від Бахмута. Проте, поки немає підтверджених змін у лінії фронту в цьому районі.

Машовець заявив, що російські війська намагаються витіснити українські сили з Білогорівки для прориву в район Званівки і висувають умови для майбутніх наступальних операцій на Сіверськ.

Також Машовець повідомив, що російське військове командування розгорнуло частину 2-го армійського корпусу «ЛНР» та підрозділи 106-ї повітряно-десантної дивізії для підтримки. Деякі з них просунулися на південь від Роздолівки і Виїмки.

Однак, українські сили здійснили вдалий протистій і російські війська не змогли атакувати на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам'янського, Спірного та Виїмки.

Нові бої поблизу Часового Яру

Недавно російські війська продовжили бої поблизу Часового Яру. Вони просунулися в межах Богданівки на південь від Часового Яру. Бої також відбулися біля Калинівки, мікрорайонів Новий і Канал.