Як прикрасити ялинку 2024

Новий 2024 рік вже зовсім близько, а тому, щоб створити святкову атмосферу і в непростих умовах хоч трохи абстрагуватись від проблем, варто почати декорувати дім. 

Першим питанням, яким ймовірно задаються всі перед Новим роком, як прикрасити ялинку 2024. Звісно, можна відразу піти протореним шляхом та прикрасити зелене дерево, як завжди. В цьому немає нічого поганого, проте більш цікавим буде створити нову та досить незвичну історію. 

як прикрасити ялинку 2024

Питання, перед 2024 як нарядити ялинку, можна вирішувати різними шляхами. Наприклад, звернути увагу на символ майбутнього року. В 2024 буде програватись рік Дракона. Можна використати й тренди, наприклад, прикрашати ялинку квітами чи деревʼяними іграшками.

Що можна зробити з ялинкою перед Новим роком? 

Перед Новим роком в мережі зʼявляться численні ідеї як прикрасити ялинку. Для цього використовують й старі добре всім знайомі іграшки, і підручні матеріали, які можна знайти вдома. Тобто ідей, як гарно нарядить ялинку, чимало та можна обрати декор на "свій смак та колір".

Окреме питання виникає і як вибрати живу ялинку чи як вибрати живу сосну. З такими деревами потрібно бути більш уважними. Вони можуть і посипатись ще до Нового року, а ще не витримати вагу іграшок. А ось питання, як прикрасити штучну ялинку, дає більше простору для фантазії. 

2024 як нарядити ялинку

Окремо варто розглядати розмір ялинки. Тобто питання, як вибрати маленьку ялинку значно відрізняється від декорування великого дерева.

На що ще потрібно звернути увагу:

  1. Колір дерева. Якщо мова йде про штучне дерево, то воно може бути зеленим, яскравим, блакитним чи білим. За бажанням можна замовити будь-який варіант та свій улюблений колір. Саме від кольору основи (ялинки) залежить й кольорова гама декору. Проте й ці рекомендації загальні.

  2. Ще один нюанс, як красиво вбрати справжню ялинку, її розташування. Чим більше простору навколо дерева, тим більше можливостей спробувати унікальний та обʼємний декор. Так вийде не тільки гарно, але й магічно. 

  3. Варто також обрати стиль для декору. Можна прикласти ялинку сучасно, тобто використовувати принцип мінімалізму. Дуже гарно можна прикрасити штучну ялинку однотонними кульками чи бантами.

  4. Є й чимало неочікуваних та місцями "диких" декорів. На ялинку вішають й різноманітні деталі, солодощі чи саморобні прикраси. Всі вони зроблять живу сосну справжньою "зіркою" свята.

Жива ялинка загалом створить святкову атмосферу, а тому прикраси тільки додають краси, проте сильно хвилюватись з цього приводу не потрібно. Новий рік обійдеться і без грандіозних дизайнерських рішень на ялинці. 

Кілька ідей, як нарядити ялинку перед 2024 роком 

Наступний рік пройде під захистом Дракона. В східному календарі він символізує силу, сміливість та яскравість. Саме тому варто спробувати новий декор. Він не тільки створить спеціальну атмосферу, але й створить унікальні спогади для молодших членів родини. 

як гарно нарядить ялинку

Якщо мова про рік Дракона, то він любить яскраві елементи. Чим їх більше, тим краще. Полюбляє Дракон і золотий чи червоний відтінок. Безпрограшним варіантом стануть й фігурки дракона чи інші схожі елементи. Проте це знову загальні рекомендації, до яких можна прислухатись тільки по бажанню. 

Робимо акцент на Драконі 

Якщо вже є бажання "уважити" Дракона, то можна використати будь-який декор з цим символом. Використовуйте в необмеженій кількості малюнки та фігурки легендарних драконів, які відомі в різних культурах (китайські, європейські, японські і т.д.). Тобто так можна повʼязати міф, культуру та навіть познайомити дітей з новою та корисною інформацією.

Активно використовуємо червоний та золотий колір 

Червоний і золотий - традиційні кольори у китайському мистецтві та культурі та саме вони повʼязані з символом 2024 року. Використовуйте червоні та золоті кульки, ліхтарі та стрічки. При цьому можна комбінувати будь-які відтінки червоного.

як прикрасити ялинку 2024

В одязі на Новий рік можна дотримуватись схожих принципів. В східних традиціях для червоного кольору відводять окреме місце у святкуванні. Він завжди символізує достаток та гармонію, яку людина «переносить» до наступного року.

Імітація щупалець: долучаємо до декорування дітей 

Замість звичайних гірлянд використовуйте імітації драконових шупалець, як оригінальний елемент декору. При цьому їх можна зробити з кольорового паперу, дощику чи всього, що знайдеться вдома. До створення щупалець можна залучити всю сімʼю та зробити навіть своєрідний конкурс на тему кращої прикраси. Головне в цьому конкурсі не перемога, а спільне заняття та залученість всієї родини. До всього ще й вдасться прикрасити будинок, не витрачаючи зайвих грошей.

Драконячі гірлянди: трішки креативу

В якості експеримента створіть гірлянду, виготовлену в формі драконів. Ви можете використовувати картон, тканину чи інші матеріали. До цього цікавого заняття також можна залучити дітей чи всіх членів родини. Для кращого результату можна переглянути різні шаблони з інтернету.

Драконячі іграшки: повертаємося до декорування ялинки 

як прикрасити штучну ялинку

Додайте на ялинку іграшки у формі драконів. Вони можуть бути як китайські, так і фантастичні створіння з улюбленої казки дітей. Таку іграшку можна зробити зі звичайного паперу. Наприклад, зеленого кольору.

Китайські Ліхтарі

Щоб прикрасити дім, повісьте китайські ліхтарі або ліхтарі у формі драконів поруч із ялинкою, або на неї замість прикрас. Такий простий декор дозволить задати всю атмосферу свята, а обійдуться достатньо дешево. 

Використовуємо текстиль для прикрашання дому перед Новим роком 

Використовуйте текстильні вироби, такі як подушки, ковдри або скатертини з новорічними візерунками. В цьому випадку не потрібно занадто старатись чи створювати додатковий декор до року саме Дракону. Краще витратити зайвий час на приготування смаколиків. 

Не бійтеся експериментувати та додавати особистий акцент до свого оформлення ялинки. Головне, надихатись саме своїм баченням, як має виглядати домівка перед Новим роком.