Кулеба закликав Захід до конкретних рішень для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни НАТО прийняти рішення, щоб підтримати оборону України. Він зробив це заяву під час форуму "Україна - Франція".

Кулеба зазначив, що Україна все ще витрачає зусилля на переконання своїх партнерів робити більше для України. Він закликав їх об'єднатися і розуміти, що якщо не підтримувати Україну сьогодні, то завтра їм доведеться захищати свої країни від російських ракет. Кулеба вважає, що щось змінилося після ради Україна - НАТО у Брюсселі.

Він також згадав, що республіканці у Конгресі США блокують пакет американської допомоги для України. Кулеба надіється, що такий пакет буде ухвалений, але не може сказати коли саме.

Я чую слова солідарності. Але сьогодні ми повинні прийняти сильні, конкретні рішення для зміцнення української оборони.
А цього вже не повинно бути. Тому що вже всі повинні об'єднатися в розумінні, що якщо ти сьогодні не відправиш свою батарею Patriot в Україну збивати російські ракети, то завтра тобі доведеться збивати російські ракети у своїй країні над своєю головою.
На цьому тижні ми почули обнадійливі сигнали від Джонсона, я почув їх від державного секретаря Блінкена. У мене немає сумнівів у щирості державного секретаря, з яким ми багато вже пройшли за цю війну. І я вірю, що такий пакет буде ухвалений, але я не можу сказати, коли саме.