Магнітні бурі у листопаді: назвали дні, коли очікувати найсильніші

У листопаді очікуються кілька магнітних бурів різного рівня інтенсивності, зазначає Meteoagent. Науковці передбачають пік сонячної активності на початку та в кінці місяця.

Сайт Meteoagent наводить дані про ті дні, коли відбудуться магнітні бурі в листопаді. На дати 1, 13, 14, 18, 19 та 22 листопада передбачається сильна магнітна буря. З 2 по 7, 15 по 17, 20, 21, 24, 25 та 26 листопада очікуються геомагнітні бурі середньої інтенсивності. Звичайні слабкі магнітні бурі передбачаються на 8, 9, 10, 11, 12, 23, 29 і 30 листопада.

Магнітні бурі можуть впливати на стан людини. У деяких людей спостерігається головний біль, нудота, запаморочення, підвищений тиск, біль у животі, спині та попереку, підвищена температура, біль у м'язах і суглобах, слабкість, сонливість або безсоння. Особливо чутливі до геомагнітних коливань вагітні жінки та літні особи.

Під час магнітних бурів рекомендується уникати споживання алкоголю, сигарет, енергетичних напоїв та кави. Краще зменшити інтенсивність фізичних навантажень або займатися більш розслаблюючими вправами, наприклад, йогою або пілатесом. Також варто провітрювати приміщення і прогулятися на свіжому повітрі. Дотримання режиму дня і повний сон допоможуть зберегти спокій і рівновагу. Рекомендується споживати натуральні продукти, що містять багато білка, клітковини та вітамінів, і пити достатню кількість води.