Маск "відзначився" мемом про Зеленського та допомогу Україні

Американський мільярдер засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск опублікував мем з президентом України Володимиром Зеленським.

Маск зробив публікацію в своїй соцмережі Х, яка раніше була відома як Twitter, щодо військової допомоги Києву з боку США. Одіозний мільярдер присвятив мем Зеленському, який "просить допомоги". На картинці зображено персонажа з обличчям президента України.

"Коли минуло вже п'ять хвилин, а ти ще не попросив мільярд доларів допомоги", - написав Маск.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Допис зібрав понад 18 тис. коментарів. Більшість користувачів обурені, а деякі автори іронічно вважають, що такий "прикол" міг спасти на думку лише під час телефонної розмови з російським диктатором, адже не розуміти, що Україна зараз захищає всю Європу, просто неможливо.

1 жовтня президент США Джо Байден підписав схвалений Конгресом закон, який дозволить продовжити фінансування роботи уряду терміном на 45 днів - до 17 листопада. В законі не передбачено виділення коштів на потреби України.

SpaceX Ілона Маска розірвала зв'язок через Starlink для українських військ після того, як вони увійшли на окуповану територію.

Спочатку ніхто і не думав про вплив, який потенційно може бути у Маска. У перші місяці повномасштабного вторгнення в Україну вдалося передати тисячі одиниць обладнання Starlink.

Маск спочатку демонстрував беззастережну підтримку Україні. Але згодом його компанія SpaceX стала висловлювати різноманітні сумніви.

Самого Маска почало турбувати, що його технологію використовують для ведення війни. На конференції в Аспені він навіть висловив підтримку російському президенту Володимиру Путіну і заявив про необхідність переговорів.

Рід Хоффман, який разом з Маском заснував PayPal, припустив, що той "клюнув на наживку Путіна разом із гачком, ліскою та грузилом".

Українські військові, які просувалися на півдні, одного дня втратили зв'язок.