"М'ясорубка": Чарльз Браун оцінив можливість Росії розпочати великий наступ на Україну

Генерал США збиває побоювання щодо високої ймовірності наступу Росії на Україну.

Головний генерал Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун вважає, що побоювання щодо масштабного весняного наступу російських військ на Україну можуть бути перебільшеними.

За його словами, росіяни вже використали багато своїх можливостей та ресурсів, тому він сумнівається у їх здатності організувати новий потужний наступ.

"Я не знаю, чи зможуть росіяни здійснити великий наступ. Я маю на увазі, якщо ви подивитеся на... що сталося протягом... минулого року, росіяни фактично кинули багато можливостей, і особового складу, систем озброєння та транспортних засобів, щоб отримати те, що вони отримали", - зазначив Браун.

Генерал також підкреслив, що російські загарбники зазнали значних втрат у своїх кампаніях, що порівнюють з "м'ясорубкою". Водночас, він вважає ризик ескалації з боку Росії у її військовій агресії проти України меншим, ніж був на початку конфлікту.

Браун також зазначив, що передача далекобійних ракет ATACMS від США до України вже не така ризикована, як раніше.

Зауважимо, що недавно голова РНБО Олексій Данилов заявляв про високу ймовірність наступу РФ на Україну на початку весни.