"Медведєв обіцяє Заходу апокаліпсис. Насправді ж – у Кремлі бояться" – політолог про ситуацію з ЗАЕС

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв опублікував есе, в якому знову почав погрожувати світові ядерною війною. "Апокаліпсис не лише можливий, але й цілком імовірний", якщо Захід не погодиться вести переговори про новий світовий порядок з Росією, написав російський чиновник. Така риторика не нова для Кремля хочуть налякати Захід. Але загрози теракту це не скасовує. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.

"Там є особистісний компонент і загальна позиція російського керівництва. Остання полягає в тому, що вони розуміють ризики довготривалої війни і готові бити по території Заходу. Чим гірша у росіян ситуація на фронті, тим більше вони починають погрожувати світу. Фактор ядерного удару існував з самого початку широкомасштабного вторгнення. Росіяни ще з початку нульових мріяли про захоплення НАТО та говорили застосування ядерної зброї, щоб розвалити Альянс. Ризики існують божевілля росіян не треба недооцінювати. Але тут поки що більше блефу. Тому що десь пів року тому Росію попередили офіційно була заява Держдепу, що застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для Росії. Ці заяви, що лунають з Кремля зараз, спроба налякати Захід", сказав Загородній.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Медведєв вийшов з цією статтею, щоб його більше ніколи не розглядали як спадкоємця російського диктатора Володимира Путіна, пояснив експерт.

"Тому що будь-яка людина, що вже була на вершині російської влади, буде загрозою будь-яким наступникам Путіна. Як претендент на престол. А Медведєв хоче жити і щоб його залишили у спокої. Це добре, бо означає, що він розуміє Путіну не довго залишилося бути при владі", додав Загородній.

Президент Володимир Зеленський у зв'язку з загрозою катастрофи на Запорізькій АЕС закликав ЄС працювати над наступним пакетом санкцій і запровадити обмеження проти російської компанії "Росатом"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна зуміла довести світові плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій атомній електростанції. Завдяки чому Москва отримала від держав сигнал про неприпустимість вчинення подібних дій, а тому змушена вигадувати новий план щодо ЗАЕС.