"Ми готові" - Повітряні сили про ймовірність нових атак РФ

За інформацією, Росія планує здійснити новий масований обстріл України. У той же час, українські військові підготовлені до можливих атак ворога, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він заявив, що вони не просто готуються, а вже готові. 24/7 є постійна робота Повітряних сил протягом цілої війни. Вони повинні очікувати будь-які загрози та повітряні цілі в будь-який момент.

Ігнат також не виключає можливість того, що росіяни готуються до нових масованих атак. Він нагадав, що після численних дронових та ракетних атак на Київ ворог зробив паузу, ймовірно, для того, щоб накопичити ракети.

Українські військові та керівництво країни не виключають, що росіяни можуть знову атакувати Україну дронами-камікадзе та ракетами. Однією з можливих цілей росіян є енергетика країни. Аналітики та експерти сподіваються, що цього зими окупанти не зможуть призвести українців до відсутності світла.

29 жовтня російські окупанти здійснили атаку на Україну з використанням п'яти ударних БпЛА типу Shahed та ракети Х-59. Всі ударні БпЛА противника були знищені живою силою Повітряних сил на території Миколаївської, Запорізької та Хмельницької областей. Тактична авіація та зенітні ракетні війська виконали бойове завдання.