Міністр оборони Німеччини в Києві оголосив про новий пакет військової допомоги

Під час свого візиту до Києва сьогодні, 21 листопада, міністр оборони Німеччини, Борис Пісторіус, оголосив про надання нового пакету допомоги Україні. Результати цього оголошення були закріплені на спільному брифінгу з главою Міноборони України, Рустемом Умєровим, за інформацією «РБК Україна».

Борис Пісторіус повідомив, що новий пакет військової допомоги буде складатися з чотирьох систем IRIS-T, 20 тисяч снарядів калібру 155 мм, протитанкових мін та іншого зброї. Він висловив впевненість, що ця допомога допоможе Україні у протистоянні російській агресії.

На запитання про можливість постачання ракет Taurus, Пісторіус зазначив, що поки немає нової інформації з цього питання. Однак, він повідомив, що у наступному році Німеччина планує поставити 140 тисяч 155-мм снарядів Україні.

За повідомленнями, сьогодні, 21 листопада, Борис Пісторіус прибув до Києва з метою обговорити подальшу військову допомогу з українськими лідерами. Міністерство оборони Німеччини стверджує, що візит міністра є підтвердженням підтримки України з боку Німеччини.