Головна

Міністри Британії та Німеччини розповіли, яким бачать майбутнє Сектора Гази

Міністри Британії та Німеччини обговорюють майбутнє Сектора Гази

Міністри закордонних справ Британії та Німеччини висловили свою думку щодо вирішення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом. Згідно з їхніми словами, можливим варіантом розв'язку є створення двох держав. Цю позицію вони висловили у спільній колонці для газети The Sunday Times.

Міністри Девід Кемерон з Великобританії та Анналена Бербок з Німеччини висловили думку, що після закінчення активної фази війни всі сторони мають рухатися в напрямку розвитку "двох держав".

Наголошуючи на важливості довгострокової перспективи, міністри вважають, що мир в регіоні має бути стійким і тривалим. Вони також вказали на необхідність дотримання Ізраїлем міжнародного гуманітарного права і засудили його дії, які призвели до смертей безлічі цивільних осіб.

Кемерон і Бербок закликають зробити більше для захисту цивільного населення в Секторі Гази та надання гуманітарної допомоги. Водночас, вони вважають неправильними заклики до негайного припинення вогню, оскільки це означало би ігнорування початку війни - терористичного нападу ХАМАСу на Ізраїль, на що відповідь Ізраїля була військова операція.

Міністри підкреслюють, що для забезпечення миру в регіоні необхідно, щоб обидві сторони почувалися безпечно одна поруч з одною. Вони також вказують на необхідність сильного лідерства серед палестинців, яке забезпечило б безпеку і хороше управління.

Важливу роль у процесі знаходження розв'язку грають також арабські держави, які мають значний політичний вплив. Наразі, Ізраїль і ХАМАС виражають готовність до відновлення перемир'я та звільнення заручників, проте все ще залишаються розбіжності щодо умов його реалізації.

Читайте також: