Міністри Британії та Німеччини розповіли, яким бачать майбутнє Сектора Гази

Міністри закордонних справ Британії та Німеччини висловили свою думку щодо вирішення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАСом. Згідно з їхніми словами, можливим варіантом розв'язку є створення двох держав. Цю позицію вони висловили у спільній колонці для газети The Sunday Times.

Міністри Девід Кемерон з Великобританії та Анналена Бербок з Німеччини висловили думку, що після закінчення активної фази війни всі сторони мають рухатися в напрямку розвитку "двох держав".

Наголошуючи на важливості довгострокової перспективи, міністри вважають, що мир в регіоні має бути стійким і тривалим. Вони також вказали на необхідність дотримання Ізраїлем міжнародного гуманітарного права і засудили його дії, які призвели до смертей безлічі цивільних осіб.

Кемерон і Бербок закликають зробити більше для захисту цивільного населення в Секторі Гази та надання гуманітарної допомоги. Водночас, вони вважають неправильними заклики до негайного припинення вогню, оскільки це означало би ігнорування початку війни - терористичного нападу ХАМАСу на Ізраїль, на що відповідь Ізраїля була військова операція.

Міністри підкреслюють, що для забезпечення миру в регіоні необхідно, щоб обидві сторони почувалися безпечно одна поруч з одною. Вони також вказують на необхідність сильного лідерства серед палестинців, яке забезпечило б безпеку і хороше управління.

Важливу роль у процесі знаходження розв'язку грають також арабські держави, які мають значний політичний вплив. Наразі, Ізраїль і ХАМАС виражають готовність до відновлення перемир'я та звільнення заручників, проте все ще залишаються розбіжності щодо умов його реалізації.