Намагалася вирватися з Маріуполя. Згадаймо пʼятирічну Поліну Ковальову

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо п'ятирічну Поліну Ковальову.

У 2016 році Ірина Лєбєдь та Артем Ковальов стали батьками дівчинки на ім'я Поліна. Вона була дуже очікуваною і бажаною дитиною для своїх батьків. Поліна зростала у любові рідних і пізнавала світ.

У березні 2022 року, коли Поліна була п'ятирічною, вони разом з мамою та сестрою намагалися втекти з Маріуполя, де вже розгорівся конфлікт. Вони їхали в колоні автомобілів, але по дорозі машина, в якій перебувала Поліна, потрапила під обстріл. Снаряд вибухнув поруч з машиною, а дівчинку серйозно поранило в голову.

Поліну доставили до лікарні, але наступного дня вона померла. Її втрата стала великим ударом для родини, особливо для її батьків, які дуже кохали свою крихітку.

Перед війною Ірина працювала в Маріуполі, тоді як Артем працював за кордоном. Вони мріяли про щасливе життя разом і були щасливими батьками своїх двох дітей - Поліни і старшої Насті. Але війна змінила все. Російська агресія зруйнувала не тільки міста, але й життя багатьох людей. Серця батьків Поліни переповнював горе через втрату своєї дитини.

Наразі Ірина зі старшою донькою Настею перебувають в Німеччині. Вони тримають при собі ляльку Поліни, щоб згадувати і вшановувати її пам'ять. Втрата Поліни стала великим ударом для всієї родини, але вони намагаються йти далі і триматися разом.

Це лише одна з історій, яка показує страшні наслідки російсько-української війни. Тисячі мирних українців загинули або були поранені, втративши своїх близьких і руйнування своїх життів. Це більше, ніж статистика, це трагедія, яка відчувається кожним рідним і близьким загиблих, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Сьогодні, разом з усією країною, ми вшановуємо пам'ять всіх загиблих, ми горимо свічки пам'яті і склоняємо голови в скорботі. Нехай їхні душі знайдуть спокій, а наша країна відновиться і буде мирною і сильною.