Нардеп-військовий Рудик розповів, чому відмовився зніматися у ролику до дня ЗСУ

Український народний депутат Сергій Рудик, який в даний час перебуває на військовій службі у Збройних Силах України, відмовився брати участь у відеосюжеті разом з політиками, які з'явилися у військовій формі і назвав роботу Верховної Ради "показушною".

За його словами: "Мені було запропоновано знятися у відеоролику-привітанні до Дня Збройних Сил України разом із посадовими особами Верховної Ради. Але я змушений був відмовитися. Я не хочу приймати участь у показушному шоу, в якому Рада намагається продемонструвати свою батьківську турботу про українську армію. Парламент військової країни повинен підготовляти не відеоролики, а реальні законопроекти, спрямовані на підтримку Збройних Сил України, волонтерів і оборонного сектору. Поки що я бачу у цьому питанні хаос і промоцію, а дійсно важливі військові законопроекти затримуються на місяці, а іноді й роки. Прикладів такого безладдя - невимірено", - зазначив народний депутат, який також є військовослужбовцем.

Сергій Рудик додав, що замість себе для ролику він запропонував двох "справжніх "героїв" з парламентської президії. "Хлопці в оливковій формі (типу, ми майже військові), з професійним надуванням щік - все як треба. І якщо нашу Верховну Раду перетворили на театр абсурду, то ми маємо відповідати законам цього жанру в усьому", - написав він.

Депутат також опублікував світлини голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та заступника Олександра Корнієнка, які не раз носили одяг, що нагадує військову форму.

Інша нардепка Ірина Геращенко підтримала Рудика і прокоментувала ситуацію щодо носіння форми політиками. Вона заявила: "Якщо вам настільки подобається носити військову форму, то краще б захистили Збройні Сили України. Засудили б намагання брехати, як Мар'яну Бе, підписали б закон про списання втрачених безпілотників. Хоча б щось, за що армійці вам б подякували", - зазначила вона.

Геращенко також нагадала, що часто чує про те, як цивільні громадяни, які носять військову форму, викликають обурення у військових.

Нагадаємо, раніше Сергій Рудик виступив зі звинуваченнями до своїх колег з Верховної Ради, відзначивши, що його ображає, коли парламентарі-цивільні з'являються на засіданнях у військовій формі з піксельними камуфляжами. За словами депутата, це свідчить про нешанобливе ставлення до справжніх захисників.