Не можна хворіти, замовляти їсти та прати. Як візит Путіна обмежив життя студентів

Візит Путіна до Калінінграда створив побутові незручності для студентів

У четвер, 25 січня, відвідуванням президента РФ Володимира Путіна в Калінінграді постраждали студенти Балтійського федерального університету. Зустріч з лідером агресорської держави призвела до обмежень переміщення студентів, які проживають в гуртожитках. Всі проходи, крім одного, були закриті, а вхід, який залишився, був обнесений парканом. Це спричинило багато незручностей для студентів, які були змушені залишатись у гуртожитках. Крім того, в одному з гуртожитків студентам довелося не закривати двері кімнат на ключ.

Заходи безпеки мали місце не тільки у гуртожитках, а й на території університету. Учні заборонили викликати швидку допомогу, замовляти доставку їжі, використовувати пральні машини, та впускати гостей. Адміністрація гуртожитку заверила студентів, що ці обмеження є тимчасовими та будуть скасовані після від'їзду президента.

Розширення системи розпізнавання осіб в Росії

За наказом Путіна, в Росії запроваджують радикальне розширення системи розпізнавання осіб. Кількість державних камер в країні перевищує півмільйона, і зараз приватні камери також будуть підключені до цієї системи, що дозволяє ідентифікувати людей по їх обличчях.

Кремль відмовляється від міжнародного розслідування

Уряд Росії відмовляється від участі в міжнародному розслідуванні збиття літака Іл-76 під Брянськом. Прес-секретар Путіна визнав необхідність міжнародного розслідування, але тільки в контексті злочинів України.