Падіння Іл-76, зустріч Шмигаля з Фіцо в Ужгороді. Головне за 24 січня

У четвер, 24 січня, сталося падіння військового літака Іл-76 в Білгородській області РФ. За інформацією у соцмережах, на борту літака можливо були українські полонені, які летіли на обмін. Згодом, міноборони РФ підтвердило цю інформацію.

Як повідомила українська розвідка, Україна та Росія готували на сьогодні, 24 січня, обмін полоненими. Однак згодом ГУР заявило, що не має достовірної та вичерпної інформації з приводу того, хто саме та в якій кількості перебував на борту літака Іл-76, який впав сьогодні на Білгородщині.

Тим часом, в Ужгороді відбулася зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Під час зустрічі було укладено спільну заяву, яка сприятиме розвитку двосторонніх відносин між країнами.

Також варто відзначити, що до Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції надійшла інформація про вимагання хабара від київського підприємця з боку посадовця Київської міської державної адміністрації. Оперативники Нацполіції вже викрили посадовця та його спільника.

Україна та Польща запланували міжурядові консультації

У другій половині березня Україна та Польща відновлять міжурядові консультації. Основною темою переговорів буде питання українського зерна та його імпорту до Польщі.

Спростування "нової редакції" законопроєкту про мобілізацію

Поширено документ щодо внесення змін до законодавчих актів України про мобілізацію. Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич спростував цю інформацію та закликав представників ЗМІ користуватися офіційними джерелами.