Пентагон розкрив, скільки коштів інвестували США у виробництво зброї для України

Сполучені Штати Америки вже вклали $27 млрд в свою власну оборонну промисловість з метою виробництва найважливіших озброєнь для України. Це робиться з метою зміцнення потенціалу Збройних сил України тепер, а також забезпечення можливостей для стримування російського агресора у майбутньому. Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін під час Конференції оборонних індустрій в середу.

Одним з інвестиційних проектів є контракти на виробництво критично важливих засобів для України, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів та тактичних транспортних засобів. Міністр оборони зазначив, що вже інвестовано близько $27 млрд у ці проекти в понад 35 штатах.

Остін висловив сподівання, що Конгрес незабаром затвердить запит президента Байдена щодо невідкладного фінансування потреб національної безпеки США, який передбачає додаткові мільярди доларів. Багато з цих грошей будуть витрачені через американську промислову базу і сприятимуть створенню робочих місць у США. Однак, Остін наголосив на важливості розширення можливостей України для підтримки різних систем і платформ, які надаються союзниками та партнерами з усього світу.

Одночасно, глава Пентагону підкреслив, що для США важливо продовжувати співпрацю з союзниками та партнерами з метою допомоги Україні у стримуванні російського агресора. Це передбачає зміцнення оборонно-промислової бази для підтримки боротьби Збройних сил України, а також посилення їх оборонного потенціалу в майбутньому.

Остін наголосив на важливості розвитку двостороннього партнерства у сфері оборонного виробництва як внеску у національну безпеку США. Президент України Володимир Зеленський також закликав американські оборонні компанії до співпраці з Україною під час конференції з оборонних індустрій.

6 грудня Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні чергового пакета військової допомоги на суму $175 млн. Однак, законопроєкт щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні був заблокований Сенатом Сполучених Штатів Америки.