Перший пацієнт із нейрочіпом у мозку розповів, як змінилось його життя

Перший пацієнт із нейрочіпом у мозку розповів, як змінилось його життя

Перший пацієнт із імплантом від Neuralink

У мозку пацієнта Нолана Арбо, який має імплант від Neuralink, встановленого підприємцем Ілоном Маском, чіп працює зранку до пізнього вечора. Про це повідомив сам пацієнт в інтерв'ю порталу Business Insider.

“Іноді мій день починається о 7.00, і я користуюся імплантом до 23.00. Виходить довгий день, але мені це на задоволення, так що я не вважаю це повноцінною роботою“, – розповів Арбо.

Пацієнт розповів, що проводить від чотирьох до восьми годин на день на заняттях зі спеціалістами з нейрокомп'ютерного інтерфейсу, щоб знайти та виправити помилки у роботі чіпа.

Арбо отримав травму, яка паралізувала його, вісім років тому із наслідками, через які він не відчуває ніж нижче плечей. Зараз він може користуватися курсором на екрані комп'ютера й спілкуватися з людьми за допомогою сили своєї думки.

“Завдяки імпланту я знову зміг з'єднатися зі світом, моїми друзями і родиною. Тепер я краще пишу повідомлення й можу спілкуватися з людьми у соцмережах“, – підкреслив він.

Пацієнт використовує імплант, щоб надсилати повідомлення людям на соцмережі Х, використовує Instagram, відповідає на електронні листи, грає у комп'ютерні ігри, читає комікси в Інтернеті та вивчає японську мову на веб-сайті. Також він використав чіп, щоб забронювати готель для відвідування штаб-квартири Neuralink.

Пацієнт зізнався, що не боявся операції з встановлення імпланту Neuralink у мозок.

“Я був позитивно налаштований, бо віра в Бога у мене означала багато. Я знав, що все, що мало статися, було Божим планом для мого життя, і це мене заспокоювало. Я також повністю довіряв команді, яка працювала над цим, включаючи хірургів і медсестер. Вони були чудовими фахівцями, і я отримував відповіді на всі свої запитання“, – зазначив Нолан Арбо.

Подальші плани Neuralink

Neuralink вперше вжила імплант в мозок людини 28 січня. В середині травня Маск оголосив, що компанія почала приймати заявки на участь у клінічному випробуванні другого пацієнта, якому встановлять мозковий імплант, що дає змогу керувати комп'ютером і телефоном за допомогою думки.

Компанія Neuralink, яка тестує нейрочіпи для керування гаджетами за допомогою мозку, також планує розробити аналогічний продукт для сліпих, щоб вони змогли бачити.

Читайте також: