Поїздка очільника Пентагона скасована: "Рамштайн" відбудеться онлайн

Міністр оборони США Ллойд Остін відмінив свою поїздку до Брюсселя, де він повинен був зустрітися з міністрами оборони інших країн НАТО.

Про це повідомив представник Пентагону агентству Reuters після того, як Остін був госпіталізований до інтенсивного відділення і змушений передати свої обов'язки заступнику.

За даними агентства, міністр повинен був особисто очолити засідання Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі, а потім відбулося б засідання міністрів оборони НАТО.

Але в неділю Остін передав свої обов'язки заступнику міністра оборони Кетлін Хікс, а засідання щодо потреб України в обороні буде проводитися онлайн.

Уранці 12 лютого було повідомлено, що Остіна доправили до лікарні для огляду через наявність симптомів, що можуть вказувати на проблему зі сечовим міхуром. Після аналізів і обстежень його перемістили в інтенсивне відділення для лікування і спостереження.

Раніше було відомо, що засідання контактної групи у форматі "Рамштайн" відбудеться 14 лютого, а 15 лютого в Брюсселі відбудеться засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу під головуванням генсека НАТО Єнса Столтенберга.

Як повідомляла прес-служба Пентагону, "Рамштайн-19" обговорювали по телефону міністр оборони Рустем Умєров і голова Пентагону Остін. Голова Пентагону підтвердив зобов'язання США і коаліції, до якої входить близько 50 союзників, підтримувати Україну в її боротьбі проти агресії Росії.

Джерело: LIGA.net