Польське диво: на кордоні і в Сеймі

Сьогоднішні новини містять дві події:

У Польщі Сейм призначив Дональда Туска новим прем'єр-міністром. Варто відзначити, що він вже обіймав цю посаду з 2007 по 2014 рік.

Дональд Туск раніше звинувачував уряд Матеуша Моравецького, що очолював країну, у бездіяльності стосовно блокування польсько-українського кордону польськими перевізниками.

У свою чергу, на кордоні Польщі та України відновили роботу пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Про це повідомив глава Мінінфраструктури.

Питання: в чому зв'язок між цими двома подіями? 

Я переконаний, що жодного.

Представники польсько-української палати виїхали на місце страйку для спілкування з учасниками, які намагались уникнути будь-яких контактів. Вони розмовляли з місцевими лідерами та керівниками, які підтримували страйк, що дало польській поліції підстави заявити, що все проводилось легально.

Отже, якщо учасники страйку ухилялись від діалогу, то місцеві владні керівники відверто говорили про політичне рішення, заслуговуючи на порівняння зрадникам своєї держави, які без команди зверху не можуть змінити своє ставлення.

Навіть поліція виконувала накази 

І ось час подій:

За одну годину після призначення нового уряду, учасники страйку змінили свою позицію та розблокували перший, а тепер і другий перехід, які вже готові до роботи.

Все це відбулося після одного голосування. Це політика...

Також читайте: 

- Дональд Туск став прем'єр-міністром Польщі: основна інформація про нього

- Сейм Польщі обрав нового прем'єра

- Польща розблокувала найбільший пункт пропуску на кордоні

- Блокада польського кордону: вплив на ціни перед святами