"Повна нісенітниця": Данілов відреагував на статтю Politico щодо"плану дій" на випадок загибелі Зеленського

Секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував статтю Politico, у якій описали так званий "план дій" на випадок загибелі президента України Володимира Зеленського.

Він назвав такі заяви авторитетного видання вкидом. В ефірі телемарафону Данілов заявив, що Володимир Зеленський на місці й продовжує виконувати свої обов'язки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами секретаря РНБО, ніяких "планів", про які мовиться у публікації західного видання, не існує. Данілов назвав журналістів Politico "непрофесіональними", й не розуміє, навіщо поширювати такі заяви. Він наголосив, що Україна може лише припускати причини таких вкидів.

"По-перше, те, що написано у цій статті, повна нісенітниця. По-друге, не треба під час війни давати нам такі вкиди. Вони не розуміють, про що мовиться. Це абсолютно некоректна інформація", заявив Данілов.

Разом з тим він заявив, що Україна має власну Конституцію, де чітко все прописано, й уряд "знає, що робити".

Авторитетне видання Politico 1 серпня опублікувало статтю, у якій журналісти стверджували, що Україна буцімто "має план дій" на випадок загибелі Володимира Зеленського. У своїх заявах вони опиралися на слова держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Журналісти стверджують, що у випадку загибелі українського президента, його обов'язки виконуватиме чинний голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Крім того, на думку Politico, до керівництва також могли б "увійти" глава ОП Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков. Головним генералом країни залишався б Валерій Залужний.