Правоохоронці взялися за нардепа, який часто засиджувався за кордоном

Державне бюро розслідувань веде розслідування щодо можливого підроблення службових документів для виїзду за кордон народним депутатом Віталієм Бортом, який представляє заборонену ОПЗЖ та є членом комітету Верховної Ради з питань бюджету. Про це інформує пресслужба ДБР.

Зазначається, що Генеральний прокурор розпочав кримінальне провадження наприкінці жовтня. Кримінальне провадження засноване на матеріалах, зібраних ДБР та процесуально регламентоване статтею 366 частини 1 Кримінального кодексу України.

Згідно з повідомленням, встановлено, що народний депутат двічі їздив до Угорщини згідно з розпорядженнями голови Верховної Ради: з 12 по 14 квітня та з 03 по 05 липня 2023 року. Проте після закінчення строків відрядження він не повернувся в Україну, а продовжував перебувати за кордоном. Депутат також відвідав Угорщину, Туреччину, Сполучені Штати Америки, Австрію, Німеччину, Італію та Францію з приватних причин.

У рамках кримінального провадження також перевіряється інформація про внесення неправдивих відомостей щодо терміну, мети та країн відрядження в документи народного депутата.

Прокуратура повідомила, що наразі у розслідуванні проводяться слідчі дії з метою встановлення фактів перебування депутата за кордоном поза межами строку офіційних відряджень у різних країнах світу.

Раніше голова Верховної Ради розповів про те, як депутати намагаються втечі за кордон.