Прем'єр Болгарії розповів, як секретні служби РФ руйнують його країну

За словами прем'єра Болгарії Миколи Денкова, російські спецслужби активно діють у Болгарії з метою розколу суспільства. Виступаючи на пленарному засіданні Європарламенту, Денков зазначив, що Росія використовує свої економічні, суверенні, історичні та культурні зв'язки з Болгарією, щоб розколоти суспільство на проросійську та євроатлантичну частини.

Прем'єр Болгарії вважає повноправне членство країни в Європейському Союзі та НАТО найбільшою гарантією розвитку країни у демократичному та європейському шляху. Тому він закликав до завершення євроінтеграції Болгарії, включаючи приєднання до Шенгенської зони та єврозони.

Денков також заявив, що російська війна проти України насправді є війною проти Європи. Він підтримує Україну, переконаний, що захищаючи її, захищається Європа. Однак, він відмітив, що в Європі посилюються голоси проти допомоги Україні через втому від війни.

Нагадаємо, 22 листопада парламент Болгарії ратифікував угоду про постачання Україні бронетранспортерів, що підкреслює підтримку Болгарією України в боротьбі з російською агресією.