Путін знайшов винних у продовженні війни в Україні

Путін: війна закінчилася би, якби Україна послухала Джонсона

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що війна би закінчилася у 2022 році, якби Україна підписала угоду з Москвою за порадою Бориса Джонсона. Про це Путін сказав в інтерв'ю пропагандисту Павлу Зарубіну.

Чому Захід зайняв таку позицію? Я маю на увазі англо-саксонський світ, тому що пан Джонсон не міг приїхати сам, за особистою ініціативою, без консультацій із Вашингтоном. Він виклав позицію, що потрібно воювати з Росією до переможного кінця і завдати Росії стратегічної поразки. Мабуть, вони розраховували на такий результат.

За словами Путіна, голова фракції у Верховній Раді Давид Арахамія сказав, що рішення не підписувати угоду з Москвою було на прохання Джонсона.

Він сказав, що якби ми пішли на повне виконання тих домовленостей, які виникли в Стамбулі, війна би припинилася півтора року тому.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "спеціальна військова операція" в Україні може тривати довше, ніж планувалося.

Раніше Путін заявив, що "мир буде тоді, коли Росія досягне своїх цілей".

У Кремлі звинуватили Україну у відмові від мирних переговорів. Пєсков заявив, що Росія досягає своїх цілей у СВО "переважно мирним шляхом".

Розповідається, що указ президента Зеленського про населені українцями території в РФ спричинив напруження. Пєсков заявив, що територіальні претензії України до Кремля є приховкою проблем, які є у влади.