Росія активізувала військово-морську авіацію ‒ британська розвідка

Росія останніми тижнями активізувала компонент військово-морської авіації Чорноморського флоту.

Загарбникам важко протистояти одночасним загрозам на південному фланзі війни в Україні. Про це йдеться у повідомленні Міноборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, морська авіація РФ, зокрема, займається повітряним патрулюванням, головною метою якого, швидше за все, є раннє виявлення надводних безекіпажних суден.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ключовим активом Росії в цих операціях є літак-амфібія Бе-12 MAIL, розроблений у 1950-х роках, який вилітає з баз у тимчасово окупованому Криму.

"Бойові літаки Су-24 FENCER і FLANKER проводять морські ударні операції, включаючи щонайменше один нещодавній авіаудар по стратегічно розташованому острову Зміїний. З огляду на загрози для Севастополя, ймовірно, до Новоросійська буде переміщено більше операцій флоту. Росія намагається використати військово-повітряні сили для операцій над північно-західною частиною Чорного моря", ‒ йдеться у повідомленні.

Збройні сили України проводять масштабну операцію на півдні. Мета її послабити Чорноморський флот та послабити все угруповання ворога в Криму. Українська армія має успіхи. Про це розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

За його словами, удари по Криму мають подвійне значення.