Росія вдарила ракетою по цивільній інфраструктурі міста Суми

Увечері 19 квітня місто Суми постраждало від ракетного удару російської армії. Про це повідомили в Сумській обласній військовій адміністрації. На щастя, з початкової інформації, ніхто не постраждав. Наразі на місці події діють необхідні служби.

Мер міста Конотоп Артем Семеніхін також повідомив про звуки вибуху, які були почуті о 22:00. Поки що немає детальної інформації, але системи протиповітряної оборони вже задіяні в роботі, їх роботу перевіряють. Згодом також стало відомо про повторні вибухи в Сумах.

Повітряна тривога у Києві та областях

О 21:50 було оголошено повітряну тривогу у Києві та ряді областей України через загрозу ракетної атаки. Інформацію підтвердили моніторингові пабліки. Причина тривоги пов'язана з наявністю небезпеки через балістичні ракети.

Як уже повідомлялося, вночі 19 квітня Росія атакувала Україну за допомогою шахти і ракет. Під обстріл потрапила Дніпропетровська область та південь країни. Унаслідок ракетного удару у Дніпрі пошкоджено п'ятиповерхівку, але 12 осіб вдалося врятувати. Загалом, наразі відомо про сімох загиблих, серед яких двоє дітей.

День жалоби у Дніпрі

Завтра, 20 квітня, в місті Дніпро буде оголошено днем жалоби на пам'ять про загиблих під час сьогоднішньої атаки.

Варто зазначити, що триває 786-та доба агресії Росії проти України. За минулу добу було зафіксовано 79 бойових зіткнень, ворог здійснив 25 ракетних та 52 авіаційні удари, а також 42 обстріли позицій наших військ і населених пунктів за допомогою реактивних систем залпового вогню.