Росія вивела у Чорне море носій "Калібрів" - ВМС

На 21 жовтня ранок російські окупанти мають три кораблі, що перебувають на бойовому чергуванні у Чорному морі. Серед них є один корабель, який не має ракет "Калібр" на борту, про це повідомило командування Військово-морських сил ЗСУ.

Крім того, у Середземному морі Росія також підтримує присутність трьох кораблів, при цьому один з них оснащений вісьмома ракетами "Калібр".

За останню добу РФ відправила 24 судна через Керченську протоку до Азовського моря - чотири з них пройшли через Босфору. Також шість суден рухалися до Чорного моря, з яких чотири продовжили переміщення у бік Босфору.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикавши системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", - йдеться у повідомленні ЗСУ.

Вночі 21 жовтня російські окупанти знову здійснили авіаційно-ракетний удар по Україні. Ворог використав керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети "Іскандер-К" та ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) типу Shahed-136/131, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Всього за минулу добу противник здійснив дев'ять ракетних і 39 авіаційних ударів, а також здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.