Росіяни в Запорізькій області втратили вп'ятеро більше артилерії, ніж українці - WSJ

Загублені артилерією окупантів на Запорізькому напрямку перевищують втрати українських військ майже в п'ять разів.

Близько 70% втрат Збройних Сил України є результатом артилерійських ударів ворога. Тому знедіювання російської артилерії фактично допомагає рятувати життя солдатів, повідомляє Wall Street Journal.

Україна також має перевагу в точності порівняно з артилерією Російської Федерації. Досягненню цієї переваги сприяють західне обладнання та "винахідливість" українських військових. Це дозволило майже досягти паритету в галузі, де раніше Росія була в перевазі.

Рішучою ролю відіграє не лише здатність вражати цілі, але й кількість боєприпасів, необхідних для цього.

За даними незалежної аналітичної групи WarSpotting, яка відстежує зафіксовані втрати техніки з обох сторін, з початку контрнаступу Збройних Сил України в червні було знищено 177 російських гармат і реактивних систем залпового вогню. У Запорізькій області було знищено 92 одиниці російської артилерійської техніки порівняно з 19 українськими.

Загальна кількість втрат Росії на ранок 20 жовтня вже становить понад 292 060 окупантів. За добу українські захисники знищили понад 1380 російських загарбників, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних Сил України.

Також протягом доби було знищено понад 55 ворожих танків та понад 120 російських бойових броньованих машин.