Російська артистка родом з Києва під час виступу в Москві заговорила українською

Українська гумористка Клара Новікова, яка походить і працювала в багатьох українських філармоніях, влаштувала самотужки концерт у Москві, і ситуація скомплікувалася. Вона змінила російську мову на українську, а на великому екрані з'явилася картинка синьо-жовтого прапора, повідомляють російські ЗМІ, та обвинувачують артистку в "підтримці України".

На це Новікова відповіла, виправдовуючись за показ українського прапора під час свого концерту - вона заявила, що, кажуть, "нічого не знала". Заодно, під час виступу артистка нагадала, що українська мова - це зовсім інша мова від російської, й несподівано перейшла на рідну мову.

"Я киянка. Я виросла і закінчила 145-ту математичну республіканську школу в Києві... Дякую вам дуже! Я розмовляю українською мовою!" - сказала Новікова в своєму монолозі.

Також російські ЗМІ повідомляють, що за спиною артистки над екраном показували фотографії київських вулиць, і в якийсь момент навіть вивели знімок українського прапора. Це змутило росіян, але Новікова відреклася від слайд-шоу під час концерту.

"Я не показувала жодного українського прапора. У мене його не було на концерті! Хто знає, може, комусь поставили якийсь слайд? Я ж обернена до екрану! Чи це мій зал? На моїх концертах ніколи не буває "екранів". На репетиції я переглянула всі слайди, які мені показали. Прапора там не було. І взагалі, цей концерт вперше в цьому залі," - виправдовувала себе гумористка.

Варто додати, що, незважаючи на розповіді Новікової про любов до Києва, вона ніколи не виступила на захист своєї рідної країни проти російської агресії. Навпаки, зірка відвідувала анексований Крим, через що її додали до бази "Миротворець", і заявляла, що "Україна та Росія - один народ, адже мова також одна".