Розбіжності у пропаганді РФ призводять до високих втрат окупантів – ISW

Відмінність реальності від російських ЗМІ

Військові блогери зазначили, що реальність на полі бою відрізняється від інформації, яку поширюють в російських ЗМІ. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російські коментатори можуть насміхатися з контрнаступу України на Запорізькому напрямку, але потім втрачають у багато разів більше російських солдатів на Авдіївському. Це підкреслюють військові блогери.

Один із блогерів поставив питання, чому російські ЗМІ так зосереджуються на невдалих атаках української бронетехніки під час контрнаступу, коли самі російські війська мають подібні проблеми зі своїми атаками через використання безпілотних літальних апаратів.

Сперечі російських блогерів

Російські блогери продовжують сперечатися про використання бронетехніки та проведення атак. Вони наводять аргументи з приводу ведення війни, тактики використання бронетехніки та ефективності атак.

Звіт ISW вказує на те, що блогери стверджують, що Росія не поінформована правдиво про втрати, які вона зазнає від війни.

Розрахунки щодо наступу російської армії

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь повідомив, що широкомасштабний наступ російської армії можливий лише впродовж осені або наприкінці року.

Раніше повідомлялося, що українські військові зуміли стабілізувати ситуацію на фронті. Проте, існує ймовірність нового контрнаступу з боку Росії, про що заявив президент Володимир Зеленський.