Сікорський застеріг США від політики умиротворення Путіна

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що усування агресора дозволить запобігти розладу між США та їх союзниками, але Путін наближається до кордонів НАТО.

Я розумію, що умиротворення може здатися легшим шляхом. Але насправді це глухий кут. Я боюся, що якщо Америка не об'єднається з Європою, щоб забезпечити українську перемогу, наша спільнота демократичних держав почне ламатися. Союзники почнуть шукати інші способи гарантувати собі безпеку, а деякі з них почнуть тягнутися до остаточної зброї
- заявив Сікорський.

Він відзначив, що якщо Росія не буде стримана в Україні, вона продовжить наближатися до кордонів НАТО. Втім, Путін зіграє такі карти лише тоді, коли відчує, що має можливість. На його думку, українська війна є "проривом у світову історію".

Це ми виберемо, чи хочемо ми формувати історію, чи дозволимо це робити іншим у Москві, Тегерані, Пекіні. Перемога над Путіним - це правильно справа в широкому сенсі цього слова, це морально обґрунтовано, стратегічно розумно, військово виправдано та економічно вигідно. Це важливіше за політику
- сказав Сікорський, закликаючи Конгрес прийняти пакет підтримки України.

Він також зауважив, що цей пакет допомоги є інвестицією в американську промисловість, оскільки більшість коштів залишиться у США.