Скільки українців призовного віку проживають у Німеччині: стала відома цифра

На даний момент у Німеччині офіційно перебуває майже 190 тисяч українських чоловіків, які знаходяться у віці від 18 до 60 років. Згідно з інформацією Федерального міністерства внутрішніх справ, з початку російської агресії приблизно 222 тисячі українців призовного віку перебули в Німеччині, хоча деякі з них пізніше покинули країну.

Зазначається, що на додаток до офіційно реєстрованих 189 484 українців, в Німеччині, за різними оцінками, нелегально проживає близько 100 тисяч українців у віці до 60 років. Невідомо, скільки з них перебувають у країні з порушенням українського законодавства.

Що стосується позиції німецького уряду, він посилається на Європейську конвенцію про видачу правопорушників 1957 року, яка не передбачає екстрадицію за дезертирство. Йохен Хьовекенмайєр з Федерального відомства з питань міграції та біженців ФРН повідомив, що особи, які перебувають за кордоном, не будуть депортовані:

"Відразу після початку російської агресії в Україні, ЄС прийняв закон про масовий приплив біженців, і ми в Німеччині змогли прийняти всіх біженців з України відповідно до нашого законодавства. Не було можливості відкликати притулок і відправляти цих людей назад", - зазначив він.

Хьовекенмайєр додав, що незалежно від статі чи віку, усі ці люди мають дозвіл на проживання в Німеччині.

Нагадаємо, міністр праці Німеччини Губертус Гайль підкреслює потребу в прискоренні процесу трудової інтеграції українських біженців, навіть якщо вони не мають високого рівня володіння німецькою мовою. За його словами, в країні є 400 тисяч безробітних людей, які володіють базовим рівнем німецької мови. З них близько 200 тисяч - біженці з України, які пройшли або мають намір пройти інтеграційний курс.