Стало відомо, хто заборонив Порошенку виїхати за кордон

Згідно з повідомленням Ірини Геращенко, лідеру партії "Європейська Солідарність" Петру Порошенку був скасований дозвіл на перетин державного кордону за допомогою службового відрядження. Заступник голови парламенту Олександр Корнієнко підписав відповідний документ, який перешкодив виїзду Порошенка. Таким чином, сьогодні його не випустили за межі країни.

Рішення про відрядження Петра Порошенка було скасовано головою Верховної Ради Стефанчуком. Ірина Геращенко заявила, що внаслідок цього, Верховна Рада стала справжньою божевільнею.

Держприкордонслужба роз'яснила, що у прикордонників є документ, який підтверджує скасування відрядження Порошенка за кордон. Через це його не пропустили через український кордон. Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко пояснив, що прикордонники діють відповідно до законодавства, його основою є Правила перетину кордону громадянами України. Він зазначив, що належить до права народних депутатів перетинати державний кордон за допомогою службових відряджень. Що стосується конкретно Порошенка, у прикордонників є підтвердження скасування його відрядження за кордон, тому його не пустили через кордон.

Раніше було повідомлено про те, що Порошенка не пропустили на кордоні незважаючи на підписаний документ головою Верховної Ради щодо його відрядження.

У Вашингтоні Петро Порошенко планує провести ряд зустрічей з представниками обох партій Конгресу США, а також з представниками Державного департаменту США, Європейської Комісії та Головою Консервативної партії Великої Британії. Тема зустрічей буде присвячена геополітичним змінам у світі та необхідності підтримки України з боку США.