Стратили українського священника. Нові фотодокази воєнних злочинів росіян у Бучі

Журналістка Ярослава Міщенко опублікувала фотографії священника Мирона Зваричука з Бучі, який загинув після звільнення міста від окупантів. Міщенко розповіла, що ці шокуючі зображення мають показати українцям реальне гоніння на церкву та на священнослужителів. Представники Московської церкви в Україні та їхні куратори з Росії заявляли про гоніння протягом багатьох років. На відміну від цього, жоден священник Московської церкви не був убитий українськими військовими, але російські окупанти руйнують церкви та вбивають духовенство.

Фотографію покійного отця Зваричука Міщенко вперше опублікувала у своєму Facebook.

Мирон Зваричук був священником Православної Церкви України і родом з села Росильна під Івано-Франківськом. Він мешкав у Бучі на вулиці Грушевського. 3 березня зник зв'язок з ним, коли окупанти прийшли на вулицю Яблунську. Зваричук пішов до волонтерів за їжею та водою, але не повернувся додому.

За даними слідства, російські військові переслідували Мирона Зваричука на вулиці та вбили його. Фотографію вперше опублікував журналіст Wall Street Journal. Син Зваричука впізнав батька на зображенні, а пізніше провів очне впізнання.

В своєму Facebook Міщенко зауважила, що отримала неочікувані фотоматеріали на свій матеріал з Бучі. На цих фото видно братську могилу вірян, розташовану на подвір'ї храму. Фотографії були опубліковані з дозволу автора.

У містечку Буча під час окупації з'явилася братська могила, на якій поховані 116 осіб, включаючи 30 жінок та 2 дітей. Фотографії тіл бучан, які поховали на подвір'ї храму, все ще прикрашають стенди всередині храму.

19 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект, заборонивши релігійні організації, пов'язані з РФ. Рішення підтримали 267 народних депутатів, хоча деякі з них погрожували карою Божою, намагаючись переконати інших не голосувати за закон. Московська церква вважає, що цей законопроект суперечить Конвенції про права людини та Конституції України.

Шостий апеляційний адміністративний суд встановив, що Українська Православна Церква Московського Патріархату є частиною Російської Православної Церкви. Управління УПЦ МП базується на рішеннях Архієрейського Собору РПЦ від 25-27 жовтня 1990 року. Цю інформацію опублікував ресурс "Главком", розкривши правду про УПЦ.

На початку листопада стало відомо, що московські попи найняли юриста Вільяма Берк-Вайта, щоб переконати Україну відмовитися від плану заборони УПЦ МП.