У Бурятії окупант купив довідку про смерть, щоб не йти на війну

Житель Бурятії Зорігто Арабжаєв придбав недійсну довідку про свою смерть, щоб уникнути повернення на війну. Однак його план був розкритий, і військовий був засуджений на п'ять років ув'язнення за дезертирство. Таке рішення прийняв суд, повідомляє "Сибір.Реалії". (Цитата)

Зазначається, що Арабжаєва призвали на військову службу у листопаді 2022 року. Весною він повернувся на короткотривалу відпустку, але не повернувся в частину. Коли військові відвідали його дім, син показав їм довідку про смерть батька. Пізніше було виявлено, що документ є підробленим. Арабжаєва було затримано поліцією 4 травня. (Цитата)

На суді чоловік пояснив, що він не бажав повертатися на фронт через емоційний стан своєї дружини. У вересні 2022 року їх старшого сина вбило у дорожній аварії, а через два місяці Зорігто був призваний на війну. Дружина сильно переживала за нього і навіть загрожувала смерті, якщо він повернеться на фронт. Тому Арабжаєв вирішив замовити довідку про свою смерть. (Цитата)

Суд відзначив, що у сім'ї панувала негативна психологічна атмосфера, яка вплинула на рішення підсудного. Проте дружина Арабжаєва не зверталася за медичною допомогою. Арабжаєва засудили до п'яти років ув'язнення у загальному режимі за дезертирство. (Цитата)

Загалом, втрати противника з 24.02.22 по 24.11.23 складають приблизно 322 900 осіб. (Цитата)